Author Topic: why is KDE in wattOS R9?  (Read 7810 times)

ross

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
why is KDE in wattOS R9?
« on: August 17, 2016, 02:57:59 PM »
I'm curious as to why there is so much KDE software in wattOS R9? Is it used in wattOS's version of the LXDE desktop? And can I safely remove it since it seems to needlessly take up disk space?
« Last Edit: August 25, 2016, 01:21:17 AM by ross »

blaze

  • wattOS Veteran
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 407
  • blazing away
    • View Profile
Re: why is KDE in wattOS R9?
« Reply #1 on: August 20, 2016, 05:13:25 PM »
How much disk space does it really use? How big/small are your disk?
How To Ask Questions The Smart Way; http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

... and when SOLVED, please edit thread title in first post! :)

ross

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: why is KDE in wattOS R9?
« Reply #2 on: August 21, 2016, 12:58:15 PM »
It doesn't. I see now that KDE is in their because the maintainers chose to use KWin as the window manager. I don't much like KWin. Anyway, I just installed XFCE4 and I'm using that desktop now instead of LXDE/KWin.

blaze

  • wattOS Veteran
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 407
  • blazing away
    • View Profile
Re: SOLVED: why is KDE in wattOS R9?
« Reply #3 on: August 21, 2016, 08:12:12 PM »
Ok, good and  8)
How To Ask Questions The Smart Way; http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

... and when SOLVED, please edit thread title in first post! :)

Dan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: SOLVED: why is KDE in wattOS R9?
« Reply #4 on: August 22, 2016, 06:30:55 PM »
I'm confused...on every installation I've done, Openbox was the window manager on wattOS LXDE R9. Is Kwin the window manager for Microwatt? I thought i3 was its window manager.